ניוון שרירים (Muscular dystrophy (MD
רקע: קבוצה של מחלות הגורמות בסופו של דבר להרס ולחולשה של השרירים. השמות השונים למחלות ניוון השרירים נובעות מהסיבה למחלה. ישנן סיבות הקשורות למערכת העצבים(המערכת ששולטת על השרירים) וישנן סיבות הקשורות לשרירים עצמם. רוב הגורמים למחלות ניוון שרירים אלה הן גנטיות והמחלות יכולות להתפרץ בגילאים שונים.
מהם סימני מחלת ניוון שרירים ואופן התבטאותם
הסימפטומים הראשונים של המחלה הינם לרוב קלים ולא ספציפיים, דבר הגורם לעיתים לעיכוב באבחון המחלה.-בהם: חולשה בשרירי הגפיים, עוויתות ו”קפיצות” בשרירים, בעיקר בשרירי הידיים והרגליים,קושי בדיבור ובהשמעת קול וקשיי נשימה ובליעה. חומרת התופעות, קצב הופעתן ותחילת הופעתן תלויות בסוג המחלה.
ישנן מחלות אשר עם התקדמות המחלה והתפשטות השיתוק יש לרוב פגיעה בדיבור, בבליעה, בלעיסה ובנשימה, באחרות יש בעיקר קשיי תנועה ויש כאלה אשר יש פגיעה בשריר הלב היכול לגרום לתופעות של התעלפויות וסחרחורות. מכיוון שהמחלה פוגעת רק בעצבים המוטוריים, העצבים התחושתיים אינם מושפעים ואין פגיעה בחושי הראייה, שמיעה, מישוש, טעם וריח. ישנן מחלות אשר בנוסף לפגיעות פיזיות ותנועתיות יכול להופיע יחד איתן פגיעות שכליות (פיגור קל או בינוני).
טיפול לניוון שרירים - חשיבותו ושיטות יעילות לטיפול
טיפול בשגרה: לרוב מחלות ניוון השרירים (Muscular dystrophy (MD אין טיפול תרופתי ומה שנעשה הוא טיפול תומך המנסה לטפל בתופעות המחלה או למנוע את התדרדרותה. טיפול כגון פיזיותרפיה, פעילות ספורטיבית, תרפיה בדיבור ובבליעה על מנת לשמר את מצב השרירים. בהרבה מהמחלות יש צורך במעקב צמוד על תפקוד הלב והנשימה. ישנם מצבים חמורים יותר בהם יש צורך בהזנה ישירה לקיבה המחליפה הזנה רגילה.
בדרך כלל יש צורך במהלך המחלה בתמיכה נשימתית כמו מכשירים הנותנים אויר עם יותר חמצן. ישנם סוגים רבים של עזרים ומכשירים המקלים על החולים ומאפשרים תנועה ותקשורת.
מחפשים סיוע לילדים עם ניוון שרירים, הגעתם למקום הנכון. כל הפרטים והמידע הרפואי במקום אחד עמותה " שמחה לילד "
למי מתאימה העמותה שמחה לילד - לחץ כאן
טופס בקשת הצטרפות לפעילות עמותת שמחה לילד